tag:blogger.com,1999:blog-12966654602563699162024-02-20T07:32:14.064-08:00kotreceptenAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.comBlogger89125tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-72577782838447143652014-10-13T07:43:00.000-07:002014-10-13T07:43:27.842-07:00Zelf rode kool maken?
Het recept vind je op onze blog Meersmaak: Rode kool met appeltjesAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-25843178223143058812014-08-31T02:47:00.002-07:002014-08-31T02:58:38.911-07:00BACK TO “KOT”
The sodastream cool megapack ideaal voor op kot!
Budgetvriendelijk
Hoge ‘fun’-factor
Makkelijk in gebruik
Meer opslagruimte
Minder PMD afval
Maakt komaf met dragen van zware flessen van de supermarkt
The sodastream cool megapack: € 59,99, inclusief sodastream apparaat, witte petfles, Lemon Lime Soda mix 500ml en Xtreme Energy 500 ml
Sodastream
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-59728168861068695212014-06-05T04:52:00.001-07:002014-06-05T04:52:04.243-07:00Gebakken mie met rundsreepjes
250 g eiermie
een handvol Kenia-boontjes
400 g biefstuk
2 eieren
1/2 rode paprika
lente-ui
1 teentje look
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels oestersaus
peper
arachideolie
Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking.
Pel en snijd de look zeer fijn.
Kuis de boontjes (puntjes eraf halen).
Kook de boontjes, in licht gezouten water, in 3 minuten beetgaar.
Giet af Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-26878135107473587212014-02-07T09:15:00.000-08:002014-02-07T14:20:43.557-08:00Croque in de oven met mozzarella, tomaat en mortadella
wit brood (of toastbrood)
sneetjes mortadella
tomaat
een zakje geraspte mozzarella
gedroogde oregano
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 230°C.
Leg een sneetje mortadella op een boterham.
Vervolgens enkele sneetjes tomaat.
Kruid met snuifje oregano, peper, zout en een scheutje olijfolie.
Bestrooi met de mozzarella.
Sluit af met een boterham.
Leg de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-85990069143678336182014-01-30T06:45:00.000-08:002014-01-30T06:45:03.307-08:00Omelet met Luikse witte pens en gebakken aardappeltjes
Voor 2 personen:
Ik had een Luikse witte pens en wat gekookte krielaardappeltjes over. Eitjes hebben we meestal in huis. Het eten voor vandaag was dus snel gefikst!
Even de aardappeltjes aanbakken in wat arachideolie en kruiden met zout en peper.
De worst in schijfjes snijden en even laten meebakken aan beide kanten. Klop ondertussen een 4-tal eieren los.
Kruid met peper Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-40281314277277950952014-01-28T07:20:00.000-08:002014-01-28T07:20:08.656-08:00Gewokte groenten met vlees
Voor 2 à 3 personen:
250 g kalkoenfilet (in stukjes)
250 g varkenshaasje (in stukjes)
1/2 paprika in (reepjes)
1 bakje (200g) "mix van oosterse champignons"
3 handvol sojascheuten
1 wortel (in schijfjes)
1 eetlepel bieslook (versnipperd)
1 eetlepel lichte sojasaus
1 koffielepel suiker
1 mespuntje sambal
1 koffielepel aardappelzetmeel
arachideolie
zout en peper
Giet een scheutje Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-22957130859290750792014-01-24T03:30:00.000-08:002014-01-24T03:30:19.887-08:00Aardappeltortilla met tomaat, ham en Emmentaler
3 à 4 personen:
500 g aardappelen
3 sneetjes gekookte ham
100 g gemalen Emmentaler
8 eieren
gedroogde oregano
olijfolie
paprikapoeder
peper en zout
Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes (gebruik eventueel een mandoline).
Snijd de ham in stukjes.
Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de aardappelen 10 minuten.
Roer regelmatig om.
Voeg de ham toe en laat nog 2 Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-25185867553621426032013-12-10T03:55:00.000-08:002013-12-10T07:59:45.922-08:00Soep en lookbroodjes
Voor de student!
Voor de soep:
1 zakje groenten (julienne) voor soep (diepvries)
1 blik gepelde tomaten (in blokjes)
2 à 3 bouillonblokjes
potje gehaktballetjes
peper van de molen
Doe het zakje groenten in een pot.
Voeg een blik gepelde tomaten bij.
Zet onder met water.
Laat 15 à 20 minuten koken.
Kruid met de peper.
Doe de bouillon blokjes bij de soep en laat nog even doorkoken.
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-10382321976864467172013-11-21T05:52:00.001-08:002013-11-21T13:14:25.837-08:00Eenvoudige noedelsoep met kip
160 g noedels
150 g broccoliroosjes (eventueel diepvries)
1 wortel (in zeer dunne schijfjes)
200 g Chinese kool (in fijne reepjes)
1/2 kipfilet (in kleine stukjes of reepjes)
2 eieren
2,5 bouillonblokje (kip)
lichte sojasaus
sambal
arachideolie
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Doe een paar druppeltjes sojasaus bij de eieren en klop los met een klein Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-20544276345975526852013-11-15T05:00:00.000-08:002013-11-15T08:18:28.756-08:00Simpel recept voor pompoensoep
Voor 4 personen:
600 g (kastanje)pompoen (in stukken)
1 ajuin (in stukken)
ca. 1 liter water
2 bouillonblokjes (kip)
peper v/d molen
Doe de groenten samen met het water in een pot en laat 30 minuten koken onder deksel.
Voeg de bouillon toe.
Kruid met peper.
Mix de soep met een staafmixer.
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-41670104545234783672013-09-26T04:59:00.001-07:002013-09-28T11:18:03.558-07:00Like en maak kans op een taartvorm van Le Creuset!Dag (kot)student,
Houden jullie van heerlijke taarten?
Bakken jullie ze graag zelf?
Dan is dit jullie kans om een unieke taartvorm van Le Creuset in de wacht te slepen.
Wat moet je doen?
Like mijn foto via deze link.
Meersmaak is jullie eeuwig dankbaar!
Wil je zelf aan de slag?
Recept amandeltaart met pruimen:
1 rol bladerdeeg
10 à 15 pruimen
150 g amandelpoeder
100 g Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-40979348349330289472013-09-20T00:31:00.000-07:002013-09-20T00:58:11.564-07:00Kliekjesdag
Handig recept om je koelkast leeg te maken. Voor een boerenomelet kan je ingrediënten naar keuze gebruiken zoals: ham, champignons, paprika, ajuin, boontjes...
Kliekjesdag
Ingrediënten
6
eieren
een 4-tal gekookte
gekookte aardappelen
200 g
spek (blokjes of reepjes)
gemalen emmentaler
1
tomaat
boter
peper en Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-7490436357213511982013-09-19T04:01:00.000-07:002013-09-19T04:01:09.835-07:00Eenvoudige champignonroomsaus
500 g Parijse champignons
250 ml room
goede boter
peper en zout
1 koffielepel maïzena (opgelost in water)
Spoel de champignons even vlug af onder de kraan.
Snij de champignons in schijfjes.
Doe een klontje boter in een pan en stoof de champignons even aan.
Voeg de room toe en laat even pruttelen.
Kruid met peper en zout.
Bind de saus met de opgeloste maïzena. Tip: Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-61867753310729705752013-06-29T12:06:00.001-07:002013-06-29T12:06:51.760-07:00Lasagnes zoals thuis met #Comeacasa
Hey kotstudent,
Examentijd is achter de rug. Hopelijk zijn de resultaten schitterend! Heb je in de vakantie geen zin om te koken? Dan hoeft dat ook niet. Wij hebben de lasagne bolognese en de lasagne verdure van Come a casa getest. We houden van een lekkere en verse lasagne. Ons benieuwd dus de smaak, de geur, de bereidingswijze, de verpakking en het uitzicht van de gerechten. Met de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-83999381713497245822013-06-24T03:26:00.001-07:002013-06-24T03:27:51.230-07:00HEMA opent dit jaar een shop op Rock Werchter!
HEMA opent dit jaar een shop op Rock Werchter! Met meer dan 320.000 bezoekers op 4 dagen, 3 podia en een 80-tal internationale topartiesten één van de grootste en meest prestigieuze muziekfestivals van Europa. Na Lowlands in Nederland koppelt HEMA graag haar kwaliteit aan Rock Werchter met een heuse festivalshop, in alle exclusiviteit voor België. Vanaf deze editie kan je dus aan camping A2 (Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-43427080089489088202013-06-12T00:12:00.001-07:002013-06-12T00:12:47.498-07:00Makkelijke groene pepersaus
3 koffielepels MAGGI® Kalfsfond
200 ml water
50 ml room
2 koffielepels groene peper
1/2 koffielepel maïzena
1 koffielepel cognac (facultatief)
zout
Breng het water met de Maggi kalfsfond aan de kook.
Voeg room en cognac toe en laat alles even doorkoken.
Los de maïzena op in 1 eetlepel water.
Giet bij de saus en breng al roerend aan de kook.
Voeg pepertjes toe.
Kruid indien nodig Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-50954263245797868922013-06-06T00:31:00.000-07:002013-06-06T00:31:16.408-07:00Gevulde mini tomaten met tonijnsalade
Lekker & makkelijk hapje:
blikje tonijn in eigen nat (200g)
1 hardgekookt ei
3 eetlepels mayonaise
peper en zout
ca.15 mini tomaten (mini tomaten zijn net iets groter dan kerstomaten)
Doe het blikje tonijn in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
Pel het ei en prak het met een vork.
Doe de tonijn bij het ei.
Kruid met peper en zout.
Meng er de mayonaise onder.
Snij hetAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-3201610317484718992013-05-30T23:41:00.000-07:002013-05-30T23:41:02.479-07:00Gefrituurde pladijsfilet reepjes
500 g pladijsfilet
panko (of paneermeel)
2 x eiwit
bloem
peper en zout
citroen
Dep de vis droog met keukenpapier.
Snij de filet in reepjes.
Kruid met peper en zout.
Klop het eiwit los.
Haal de reepjes daarna door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de panko.
Frituur de reepjes goudbruin op 180°C.
Serveer met een partje citroen.
Lekker met puree Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-31648621251388308392013-05-27T00:18:00.000-07:002013-05-27T00:18:15.728-07:00Toastjes met garnalensalade
100 g gepelde garnalen
1 hardgekookt eitje
1 eetlepel mayonaise
koffielepel gehakte peterselie
peper en zout
toastjes
Pel en plet het hardegekookte eitje in stukjes met een vork.
Doe het ei samen met de garnalen, mayonaise en peterselie in een kommetje.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng alles.
Garneer de garnalensalade op toastjes.
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-28811911564559656472013-05-23T23:53:00.000-07:002013-05-23T23:53:24.489-07:00Gebakken jasmijn rijst
Voor 3 à 4 personen (bijgerecht)
Voor 2 personen (hoofdgerecht)
1 en 1/2 soepkop jasmijnrijst
40 g rozijnen
2 x handvol diepvrieserwtjes
1 wortel
1 eitje
1 lente-ui
1 tomaat
2 à 3 eetlepels sojasaus
arachideolie
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de rijst af in een vergiet en laat afkoelen.
Laat de rozijnen 30 minuten weken in water.
Verwijder de pitjes van de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-15885057457152554682013-05-22T01:13:00.000-07:002013-05-22T01:13:54.520-07:00Chinese tomatensoep
1/2 kippenfilet
1 ajuin (versnipperd)
1 teentje look (versnipperd)
800 g gepelde tomaten uit blik
1 liter water
snuifje gember
2 bouillonblokjes (kip)
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels suiker
2 eetlepels witte wijn azijn
1/2 koffielepel sambal
2 stengeltjes lente-ui (versnipperd)
Kook de kippenfilet gaar in wat water met zout.
Giet af en zet opzij.
Doe de tomaten, water, bouillonblokjes, Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-54613935709827638992013-05-14T11:37:00.001-07:002013-05-14T11:37:19.078-07:00Nog een beetje bolognesesaus over?
Ik had nog een beetje Bolognesesaus over van gisteren. Maar te weinig om er nog eens van te eten.
De aubergine in de koelkast heb ik gewassen en in blokjes gesneden. Met een scheutje olijfolie in de pan heb ik de blokjes aubergine eventjes opgebakken en gekruid met peper en zout en onder de saus gevoegd. Voeg indien nog een klein scheutje water toe. Laat de saus even pruttelen en breng op Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-3152221504901424902013-04-24T05:54:00.002-07:002013-04-24T05:54:46.064-07:00Lekker receptje van Meersmaak: Fusilli met groene asperges
Hier vind je het recept: Fusilli met groene asperges Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-80909036932644428002013-03-27T12:46:00.001-07:002013-05-06T14:53:09.194-07:00Kebab met kip
3 à 4 personen:
Je kan in de Lidl kippenboutfilet kopen. Dat vlees blijft sappiger bij het bakken t.o.v kippenborstfilet. Voor de smaak voeg ik Tabasco Chipotle toe. Te verkrijgen bij Colruyt. Meestal komt dit in de rekken met het bbq seizoen. Gezien het feit dat dat (hopelijk) niet meer veraf is, vermoedelijk nu al verkrijgbaar.
1 kg kippenboutfilet
2 koffielepels Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1296665460256369916.post-30700935274598837812013-03-21T05:26:00.001-07:002013-03-21T05:26:24.279-07:00Omelet met hesp en aardappel
Momenteel heb ik hier ook een student die examens heeft. Hij zit niet op kot maar momenteel komt hij 's middags naar huis om te studeren én om iets te eten natuurlijk. Elke dag maak ik iets anders. Zoals bv. deze omelet:
Voor één persoon:
2 eieren
1 sneetje gekookte ham
1 gekookte aardappel
goede boter
peper en zout
Laat wat boter smelten in een pannetje.
Bak de aardappelen Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/01441175063154926048noreply@blogger.com0