vrijdag 9 december 2011

Macaroni met ham en kaas



Mmmmacaroni! Meng de saus met de pasta pas op het laatste moment. Anders neemt de pasta teveel van de saus op. En dan is de pasta te droog. Als je geen oven hebt kan je de pasta mengen met de saus en zo serveren.

Voor 3 personen:
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 150 g gekookte hesp
  • 300 g macaroni 
  • 150 g + 50 g gemalen emmentaler
  • paneermeel
  • peper, nootmuskaat
  • 1 koffielepeltje zout
  1. Laat de boter smelten maar ze mag niet kleuren.
  2. Meng er de bloem onder. 
  3. Laat een 2-tal minuten drogen op een zacht vuur, eveneens zonder kleuren.
  4. Giet er nu al roerend met een klopper de koude melk onder.
  5. Kruid met een zout, peper en nootmuskaat. 
  6. Breng al roerend aan de kook zodoende je een mooie gebonden saus krijgt.
  7. Laat een minuutje doorkoken maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  8. Zet nu van het vuur en meng er de 150 g kaas onder.
  9. Snijd de ham in kleine blokjes en meng onder de kaassaus.
  10. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet.
  11. Meng de macaroni onder de saus.
  12. Doe alles in een ovenschaal.
  13. Strooi er de 50 g kaas over en bestrooi met paneermeel.
  14. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  15. Laat indien nodig nog even gratineren onder de grill.

Geen opmerkingen: