woensdag 15 februari 2012

Gegratineerde pastaschotel met groenten en spek

 Je kan het spek ook weglaten. Heb je geen oven? Geef de saus en de kaas dan apart.
  • 500g korte pasta (penne, farfalle, fusillon, radiator...)  
  • 300 g gepelde tomaten uit blik (stukjes)
  • 1/2 rode en gele paprika (blokjes)
  • 1/2 courgette (blokjes)
  • 200 g spekblokjes
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • gedroogde oregano
  • gemalen emmentaler
  1. Bak het spek aan in een ruime pan.
  2. Voeg de groenten toe en laat even meebakken.
  3. Doe er de gepelde tomaten en look bij.
  4. Kruid met een snuifje oregano, peper en zout.
  5. Laat even pruttelen.
  6. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Giet de pasta af in een vergiet en meng de pasta onder de saus.
  8. Doe de pasta in een ovenschotel en bestrooi met gemalen emmentaler.
  9. Zet de schotel onder de grill en laat de kaas gratineren.

Geen opmerkingen: