Recept: scampi met pasta of rijst
Voor 2 personen:
- 15 scampi's
- 100 ml room
- tomatenpuree
- cognac
- 1/2 bouillonblokje (vis)
- 1/2 Spaans pepertje
- 4 champignons in blokjes
- 1/2 ajuin (versnipperd)
- 3 gescheurde blaadjes basilicum
- 1 lente-ajuintje (versnipperd)
- 1 koffielepel gehakte en gedroogde peterselie
- goede boter
- olijfolie
- maïszetmeel
- worcestersaus
- Pel en kuis de scampi's, houd de schalen bij.
- Doe een klontje boter in een potje en kleur de scampi-schalen aan.
- Blus met een klein scheutje cognac.
- Meng er 1 koffielepel tomatenpuree onder.
- Giet er nu 250 ml water bij.
- Los er het bouillonblokje in op en laat 3 minuten koken.
- Bak ondertussen de scampi's en de ajuin in een scheutje olijfolie.
- Kruid met zout.
- Voeg de champignons toe en bak even mee.
- Giet er nu door een zeef de bouillon bij.
- Voeg eveneens de room toe.
- Breng aan de kook.
- Los wat maïszetmeel op in water en bind de saus.
- Verwijder de pitjes van het pepertje, snijd in stukjes en meng onder de saus.
- Voeg er een paar druppeltjes worcestersaus bij.
- Meng er vlak voor het serveren de peterselie, basilicum en lente-ajuin onder.
- Serveer met pasta of rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten