Aardappelrotsjes
Bericht 50!
- 700 g bloemige aardappelen
- 2 eieren
- 80 g gemalen emmentaler
- 250 ml melk
- 40 g boter
- afgestreken koffielepel zout
- peper
- nootmuskaat
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af in een vergiet.
- Pureer ze met een aardappelstamper.
- Breng de melk aan de kook.
- Zet van het vuur.
- Doe er de boter en het zout bij.
- Kruid met peper en nootmuskaat.
- Meng de melk, kaas en een ei onder de aardappelpuree.
- Splits het andere ei en klop het eiwit stijf.
- Meng het opgeklopte eiwit onder de aardappelpuree.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg een vel bakpapier op een ovenschotel.
- Schep met een lepel bergjes op de ovenschotel.
- Klop de eierdooier los en strijk er de bergjes mee in.
- Zet ze in de oven tot ze goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten