Voor 3 personen:
- 500 g kipfilet (in blokjes)
- 2 sjalotten (of 1 ajuin)
- blikje met ananas op siroop of sap (4 schijven)
- 200 ml room
- 200 ml water
- boter
- ca. 1 koffielepel currypoeder
- kipkruiden
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 1 koffielepel maïzena
- Kruid de kip met kipkruiden.
- Pel en versnipper de sjalotten.
- Laat een klontje boter smelten in een pan of wok.
- Bak de kip en de ajuin.
- Voeg de room, water en 2 eetlepels van het ananassap toe.
- Strooi er nu het currypoeder over.
- Verkruimel er het 1/2 bouillonblokje over.
- Laat even opkoken.
- Los de maïzena op in een beetje water.
- Bind de saus tot sausdikte.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten