- blik erwtjes en worteltjes
- 1 klein ajuintje (of sjalotje)
- boter
- peper en zout
- Pel en versnipper de ajuin.
- Laat een klontje boter smelten in een pot.
- Stoof de ajuin gedurende een 5-tal minuten (zonder kleuren).
- Open het blik erwtjes en worteltjes en giet af in een vergiet.
- Voeg de erwtjes en worteltjes bij de ajuin.
- Kruid met peper en zout.
- Warm op en roer een paar keer om.
4 opmerkingen:
erwtjes en worteltjes uit blik zijn nog lekkerder als je er een minuutje voor je ze opdient ook een theelepel suiker aan toevoegt. Zeker eens proberen ;)
Bedankt voor de tip Silvy! We gaan dat is proberen!
ik heb net geprobeerd om er tijm en vloeibare honing (zoals bij wortelen alleen) toe te voegen, met succes !!
Giet de erwten/wortelen NIET af voor je ze bij de ajuin giet, maar doe het vocht OOK in de pot. Laat even opkoken en voeg er dan sausbinder voor witte sausen bij en - als je het graag hebt - een beetje suiker. Laat de sausbinder al kokend zijn werk doen en zo krijg je een gebonden sausje bij je groenten... Even proberen, ja ?
Een reactie posten