maandag 17 oktober 2011

Erwtjes en worteltjes met worst

Voor 2 personen:
  • ca. 400 g worst
  • 200 g wortelen
  • 300 g diepvrieserwtjes
  • 1/2 halve ajuin
  • goede boter
  • peper en zout
  1. Schil de wortelen, snijd in de lengte doormidden, en snijd in halve schijfjes.
  2. Breng een potje met water en een snuifje zout aan de kook.
  3. Voeg de wortelen toe en laat een 5-tal minuten koken. 
  4. Giet af in een vergiet.
  5. Breng terug een potje met water en een snuifje zout aan de kook. 
  6. Kook hier de erwtjes 3 minuten in. 
  7. Giet ze af bij de wortelen.
  8. Pel en versnipper de ajuin. 
  9. Bak de worst.
  10. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de ajuin in een 5-tal minuten.
  11. Voeg de wortelen en erwtjes toe. 
  12. Kruid met peper en zout en stoof even op.
Serveer met natuur aardappelen (gekookte patatjes) of puree.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: