donderdag 13 oktober 2011

Hamburgers met gebakken aardappelen en Provençaalse saus


De hamburgers koop je bij de slager, of je kan ze zelf maken. Bijvoorbeeld pittige hamburgers of kipburgers. Het receptje voor gebakken aardappelen vind je hier.


Provençaalse saus voor 3 à 4 personen.:
  • 1/2 rode, gele en groene paprika
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 1 blik gepelde tomaten 400 g (in stukjes)
  • 1 bouillonblokje (vlees)
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 teenje look
  • peper 
  • olijfolie
  1. Kuis de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes.
  2. Schil de wortel en snijd eveneens in blokjes.
  3. Pel de look en snijd in kleine stukjes.
  4. Doe een scheut olijfolie in een pot en stoof de groenten en de look een 5-tal minuten zonder kleuren.
  5. Voeg de gepelde tomaten, bouillonblokje, suiker en peper toe.
  6. Laat een 10-tal minuten zachtjes koken.
Serveer met gebakken aardappelen en hamburgers.

Tips: - De look kan je gemakkelijk pellen door met de platte kant van je mes de look plat te drukken.
Je moet voor dit recept de look niet door een lookpers duwen. Dat zorgt alleen maar voor meer afwas!
 - Als je wat saus over hebt kan je de volgende dag wat spekblokjes baken. Meng die onder de saus, warm de saus even door. Serveer met pasta en eventueel wat geraspte parmezaan.

Geen opmerkingen: