woensdag 26 oktober 2011

Chicken nuggets met dipsaus


De smoked Tabasco stond deze zomer bij de bbq producten. Maar ze is nu verdwenen. Misschien kan je ze in een andere winkel vinden. Het geeft de saus een gerookte toets. Je kan uiteraard ook gewone tabasco gebruiken. 

Voor de dipsaus:
  • 3/4 rode paprika
  • 7 eetlepels ketchup
  • 9 eetlepels water
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 koffielepel sojasaus
  • snuifje zout 
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  • paar druppeltjes Tabasco smoked
  • arachideolie olie 
  1. Kuis de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, spoel even onder de koude kraan.
  2. Snijd nu 3/4 van de paprika in zeer kleine blokjes.
  3. Doe een beetje arachideolie in een potje en bak de paprika een minuut zonder kleuren.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve het aardappelzetmeel) en breng aan de kook.
  5. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind er de saus mee.
  6. Breng nog even aan de kook.
  7. Laat de saus afkoelen.
voor 10 à 15 chicken nuggets
  • 350 g kipfilet
  • kippenkruiden
  • cornflakes 
  • bloem
  • 2 eieren
  • arachideolie
  1. Snijd de filets in gelijke blokjes.
  2. Kruid de kip met de kippenkruiden
  3. Doe wat cornflakes in een vershoudzakje en maal het fijn met je hand of een deegroller.
  4. Doe wat bloem in een soepbord.
  5. Klop de eieren los in een soepbord.
  6. Doe de cornflakes eveneens in het soepbord.
  7. Haal de kip nu eerst door de bloem dan door de losgeklopte eieren.
  8. Haal ze op het laatst door de cornflakes.
  9. Doe nu een goede scheut arachideolie in een pan en bak de chicken nuggets goudbruin aan beide kanten.

Geen opmerkingen: