Helemaal niet moeilijk om te maken!
Tip: Ik kocht de bladerdeeg (diepvries) in de Colruyt (Marc Payot bladerdeeg).
Je kan uiteraard een potje appelmoes met stukken kopen en daarmee de appelflappen opvullen.
Voor 10 appelflappen:
Maak eerst de appelmoes:
- 4 appelen (600 g geschild en klokhuis verwijderd)
- 60 g kristalsuiker
- 5 cl water
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis.
- Snijd in kleinere stukjes en doe in een kleine kookpot.
- Giet het water in het potje en doe de appelen erbij.
- Zet een deksel op de pot en laat koken.
- Laat de appelen in ca. 10 à 12 minuten gaar worden.
- Roer de appeltjes een keer of twee om.
- Laat afkoelen!
- 450 g bladerdeeg
- 1 eigeel
- kristalsuiker
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit tot een vierkant, en snijd er dan 2 driehoeken van.
- Leg een eetlepel van de appelmoes in het midden van de driehoek, bestrijk de kant met een beetje water. Gebruik hiervoor een borsteltje.
- Plooi het deeg dubbel.
- Kartel de randen dicht met een vork.
- Splits het ei en klop het eigeel los met een beetje water.
- Bestrijk er de bovenkant van de appelflappen mee.
- Strooi er wat kristalsuiker over.
- Smeer de ovenbakplaat in met wat boter of olie en schik er de appelflappen op.
- Zet de ovenplaat in de oven en bak de appelflappen goudbruin in ca. 10 à 12 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten