zondag 9 oktober 2011

Hoe maak ik appelflappen?


Helemaal niet moeilijk om te maken!
Tip: Ik kocht de bladerdeeg (diepvries) in de Colruyt (Marc Payot bladerdeeg).
Je kan uiteraard een potje appelmoes met stukken kopen en daarmee de appelflappen opvullen.

Voor 10 appelflappen:

Maak eerst de appelmoes:
  • 4 appelen (600 g geschild en klokhuis verwijderd)
  • 60 g kristalsuiker
  • 5 cl water
  1. Schil de appelen en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd in kleinere stukjes en doe in een kleine kookpot.
  3. Giet het water in het potje en doe de appelen erbij.
  4. Zet een deksel op de pot en laat koken.
  5. Laat de appelen in ca. 10 à 12 minuten gaar worden.
  6. Roer de appeltjes een keer of twee om.
  7. Laat afkoelen!
Voor de appelflappen:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het deeg uit tot een vierkant, en snijd er dan 2 driehoeken van.
  3. Leg een eetlepel van de appelmoes in het midden van de driehoek, bestrijk de kant met een beetje water. Gebruik hiervoor een borsteltje.
  4. Plooi het deeg dubbel.
  5. Kartel de randen dicht met een vork.
  6. Splits het ei en klop het eigeel los met een beetje water.
  7. Bestrijk er de bovenkant van de appelflappen mee.
  8. Strooi er wat kristalsuiker over.
  9. Smeer de ovenbakplaat in met wat boter of olie en schik er de appelflappen op.
  10. Zet de ovenplaat in de oven en bak de appelflappen goudbruin in ca. 10 à 12 minuten.


          Geen opmerkingen: