Maak eerst het recept zelfgemaakte puree. Heb je nog wat over, volgende dag ff in de micro! mmmmm.... .
Voor 4 personen:
- 500 g gehakt (kip)
- 3 wortelen
- 1 ajuin
- tomatenpuree
- 2 afgestreken eetlepels bloem
- 1 bouillonblokje (vlees)
- gedroogde tijm
- zout en peper
- Schil de wortel en snijd in kleinere blokjes.
- Schil de ajuin en versnipper.
- Doe voor de bouillon 3/4 van het bouillonblokje in 300 ml water en breng het al roerend aan de kook.
- Zet van het vuur.
- Neem een pan en doe daar een scheutje olijfolie in.
- Voeg het gehakt, wortelen en ajuin toe.
- Bak het gehakt met de groenten rul.
- (rul bakken wil zeggen dat je het gehakt al roerend en plettend bakt).
- Voeg nu de bloem toe en meng onder het gehaktmengsel.
- Meng er nu de tomatenpuree en een snuifje tijm onder.
- Giet er geleidelijk de bouillon bij en laat 15 minuten pruttelen.
- Roer regelmatig om.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschotel en schep er de puree over.
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten