zondag 9 oktober 2011

Ovenschotel met kip


Maak eerst het recept zelfgemaakte puree. Heb je nog wat over, volgende dag ff in de micro! mmmmm.... .

Voor 4 personen:
  • 500 g gehakt (kip)
  • 3 wortelen
  • 1 ajuin
  • tomatenpuree
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje (vlees)
  • gedroogde tijm
  • zout en peper
  1. Schil de wortel en snijd in kleinere blokjes.
  2. Schil de ajuin en versnipper.
  3. Doe voor de bouillon 3/4 van het bouillonblokje in 300 ml water en breng het al roerend aan de kook.
  4. Zet van het vuur.
  5. Neem een pan en doe daar een scheutje olijfolie in.
  6. Voeg het gehakt, wortelen en ajuin toe. 
  7. Bak  het gehakt  met de groenten rul.
  8. (rul bakken wil zeggen dat je het gehakt al roerend en plettend bakt).
  9. Voeg nu de bloem toe en meng onder het gehaktmengsel.
  10. Meng er nu de tomatenpuree en een snuifje tijm onder.
  11. Giet er geleidelijk de bouillon bij en laat 15 minuten pruttelen.
  12. Roer regelmatig om.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Doe het gehaktmengsel in een ovenschotel en schep er de puree over.
  15. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
TIP: als je geen oven hebt, doe dan eveneens in een ovenschotel, maar zorg dat dan alles goed heet is!

Geen opmerkingen: