Voor 3 personen.
- 600 g gehakt
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 teentje look (zeer fijn gehakt)
- currypoeder naar smaak
- zout
- 1 ei
- 20 g paneermeel
- gemalen emmentaler
- 200 g uncle Ben's 10 minuten rijst (1 soepkop)
- 400 ml water (2 soepkoppen)
- 1/4 bouillonblokje (kip)
- 1 fijn gesnipperde sjalot
- goede boter
- arachideolie
- Meng het gehakt met paprikapoeder, currypoeder, look, ei, paneermeel en zout.
- Snijd de paprika's in de helft en verwijder de zaadjes.
- Spoel ze onder de kraan.
- Vul ze met het gehakt.
- Strooi er wat gemalen kaas bovenop.
- Zet ze in een ovenschotel en bak ze in een een voorverwarmde oven van 180° in ca. 40 minuten.
- Stoof ondertussen de sjalot in een scheutje arachideolie en een klontje boter zonder kleuren.
- Meng er de rijst onder en stoof die even mee zonder kleuren.
- Giet er nu het water bij.
- Voeg er 1/4de bouillonblokje bij.
- Laat de rijst 10 minuten koken onder deksel.
- Roer af en toe een keer om.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten