Lekker kotrecept en helemaal niet moeilijk om maken. De oestersaus en de sojasaus kan je makkelijk vinden in de supermarkt. Mirin vind je bij de oosterse supermarkt . Ze vervangen mirin soms door droge sherry. Maar er is toch wel een verschil in smaak.
- 250 g biefstuk
- 1/2 rode paprika
- 3 pijpajuin
- 1 ajuin
- teentje look
- oestersaus
- sojasaus
- mirin
- arachideolie
- 250 g eiernoedels
- Kook de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet ze in een vergiet en spoel ze onmiddellijk af met koud water.
- Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de paprika.
- Spoel ze af onder koud water en snijd in (niet te kleine) blokjes.
- Was de pijpajuin en snijd grof.
- Pel het teentje look en snijd zeer fijn.
- Pel de ajuin. Snijd in vier stukken.
- Doe een scheutje arachideolie in een wok of pan en roerbak de paprika, pijpajuin, ajuin en look een 3-tal minuten.
- Haal de groenten uit de pan.
- Roerbak het vlees in arachideolie.
- Voeg de groenten toe aan het vlees.
- Voeg er 3 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels mirin aan toe.
- Warm nog even goed door.
- Doe een scheutje arachideolie in een wok of pan.
- Voeg de noedels toe. Breng op smaak met 1 eetlepel arachideolie en roerbak de noedels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten