woensdag 7 december 2011

Rundvlees met oestersaus, groenten en eiernoedels



Lekker kotrecept en helemaal niet moeilijk om maken. De oestersaus en de sojasaus kan je makkelijk vinden in de supermarkt. Mirin vind je bij de oosterse supermarkt . Ze vervangen mirin soms door droge sherry. Maar er is toch wel een verschil in smaak.

  • 250 g biefstuk
  • 1/2 rode paprika
  • 3 pijpajuin
  • 1 ajuin
  • teentje look
  • oestersaus
  • sojasaus
  • mirin
  • arachideolie
  • 250 g eiernoedels
  1. Kook de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet ze in een vergiet en spoel ze onmiddellijk af met koud water. 
  3. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de paprika.
  4. Spoel ze af onder koud water en snijd in (niet te kleine) blokjes.
  5. Was de pijpajuin en snijd grof.
  6. Pel het teentje look en snijd zeer fijn.
  7. Pel de ajuin. Snijd in vier stukken.
  8. Doe een scheutje arachideolie in een wok of pan en roerbak de paprika, pijpajuin, ajuin en look een 3-tal minuten.
  9. Haal de groenten uit de pan. 
  10. Roerbak het vlees in arachideolie.
  11. Voeg de groenten toe aan het vlees.
  12. Voeg er 3 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels mirin aan toe.
  13. Warm nog even goed door.
  14. Doe een scheutje arachideolie in een wok of pan.
  15. Voeg de noedels toe. Breng op smaak met 1 eetlepel arachideolie en roerbak de noedels. 

Geen opmerkingen: