Je kan het spek ook weglaten. Heb je geen oven? Geef de saus en de kaas dan apart.
- 500g korte pasta (penne, farfalle, fusillon, radiator...)
- 300 g gepelde tomaten uit blik (stukjes)
- 1/2 rode en gele paprika (blokjes)
- 1/2 courgette (blokjes)
- 200 g spekblokjes
- 1 teentje look (versnipperd)
- gedroogde oregano
- gemalen emmentaler
- Bak het spek aan in een ruime pan.
- Voeg de groenten toe en laat even meebakken.
- Doe er de gepelde tomaten en look bij.
- Kruid met een snuifje oregano, peper en zout.
- Laat even pruttelen.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af in een vergiet en meng de pasta onder de saus.
- Doe de pasta in een ovenschotel en bestrooi met gemalen emmentaler.
- Zet de schotel onder de grill en laat de kaas gratineren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten