zondag 11 november 2012

Blokjes kip met ananas en currysaus


Voor 3 personen:
  • 500 g kipfilet (in blokjes)
  • 2 sjalotten (of 1 ajuin)
  • blikje met ananas op siroop of sap (4 schijven)
  • 200 ml room
  • 200 ml water
  • boter
  • ca. 1 koffielepel currypoeder
  • kipkruiden
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 1 koffielepel maïzena 
  1. Kruid de kip met kipkruiden.
  2. Pel en versnipper de sjalotten.
  3. Laat een klontje boter smelten in een pan of wok.
  4. Bak de kip en de ajuin.
  5. Voeg de room, water en 2 eetlepels van het ananassap toe.
  6. Strooi er nu het currypoeder over.
  7. Verkruimel er het 1/2 bouillonblokje over.
  8. Laat even opkoken.
  9. Los de maïzena op in een beetje water.
  10. Bind de saus tot sausdikte. 
Tip: Giet niet ineens alles van de maïzena erdoor. Begin met een beetje!

Geen opmerkingen: