zaterdag 26 januari 2013

Spaghetti Amatriciana

  • 250 g spekblokjes
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 1/2 piccantina of chilipeper
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
  • 350 spaghetti (macaroni, bucatini) 
  • 40 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  1. Verwijder de zaadjes van de piccantina of chilipeper en snij in kleine stukjes
  2. Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook.
  3. Bak de ajuin een 5-tal minuten.
  4. Voeg het spek en de peper toe.
  5. Laat even mee baken.
  6. Giet er de gepelde tomaten bij.
  7. Laat 5 minuten pruttelen en roer regelmatig om.
  8. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Giet de pasta af in een vergiet.
  10. Doe de pasta terug in de pot en meng er de saus onder.
  11. Bestrooi met de kaas en meng eveneens onder de spaghetti.

Geen opmerkingen: