Lekkere pasta, beetje feestelijk!
- 300 g pasta (tagliatelle, spaghetti, linguine)
- 200 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
- 3 eetlepels room
- 200 ml droge witte wijn
- 100 g gerookte zalm
- snuifje tijm
- 1 teentje look
- 1 ajuin
- goede boter
- peper en zout
- Pel de look en ajuin en snijd fijn.
- Laat een klontje boter smelten in een ruime pan en stoof de look en ajuin 5 minuten zonder kleuren.
- Voeg de tomaten en een snuifje tijm toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet er nu de wijn bij en laat terug een 5-tal minuten zachtjes koken.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Kruid de saus met peper en zout.
- Meng 3 eetlepels room en de zalm onder de saus.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af in een een vergiet.
- Warm de saus nog even goed door en meng de pasta eronder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten