Muffins met rozijnen
- 300 g zelfrijzende bakmeel (ik geef de voorkeur aan merk bloem bv:Imperial of Anco)
- 150 g suiker
- 150 g boter
- 2 eieren
- 1 dl volle melk
- 2 zakjes vanillesuiker van 8g
- ca. 80 g rozijnen
- bakvorm muffins
- papieren cakevormpjes ca. 6,5 cm diameter, hoogte ca. 3 cm (bv Blokker/Hema)
- Week de rozijnen 30 minuten in warm water.
- Zeef de bloem.
- Meng er de suiker en vanillesuiker onder.
- Laat de boter smelten, meng er de melk en de eieren onder.
- Spatel het botermengsel onder het bloemmengsel. Zodoende je een mooi egaal deeg krijgt.
- Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de rozijnen onder het deeg.
- Zet de papieren cakevormpjes in de bakvorm en vul de cakevormpjes bijna vol.
- Bak af in ca.25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten