donderdag 29 maart 2012

Frietjes met stoofvlees

    Hoe je verse frietjes bakt vind je hier.
    • 600 g mager rundstoofvlees in blokjes
    • 1 grote ajuin (versnipperd)
    • 1 blikje Kriek bier 33cl (of een ander bier zoals palm, pils...)
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/2 eetlepel mosterd
    • goede boter
    • peper, zout, nootmuskaat
    • snuifje gedroogde tijm 
    • 1 laurierblaadje 
    • 1 bouillonblokje (rund) 
    1. Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat.
    2. Doe een klont boter in een pan en bak het vlees bruin aan. 
    3. Het vlees mag goed aangebakken worden.
    4. Doe het vlees in een pot en meng er de bloem onder.
    5. Bak de ajuin bruin in dezelfde pan als het vlees.
    6. Doe de ajuin bij het vlees.
    7. Giet het blikje Kriek in de pan.
    8. Schraap de bakresten los en breng het bier even aan de kook.
    9. Giet het bier bij het stoofvlees. 
    10. Voeg laurierblaadje, bouillonblokje, tijm en de mosterd toe.
    11. Zet het vlees juist onder met water.
    12. Zet een deksel op de pot en laat 90 minuten zachtjes koken.
    13. Roer regelmatig om.
    14. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.
    15. Neem een stukje vlees en proef of het zacht genoeg is. Zo niet, laat je het wat langer koken.

      Geen opmerkingen: