Hoe je verse frietjes bakt vind je
hier.
- 600 g mager rundstoofvlees in blokjes
- 1 grote ajuin (versnipperd)
- 1 blikje Kriek bier 33cl (of een ander bier zoals palm, pils...)
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 eetlepel mosterd
- goede boter
- peper, zout, nootmuskaat
- snuifje gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 bouillonblokje (rund)
- Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe een klont boter in een pan en bak het vlees bruin aan.
- Het vlees mag goed aangebakken worden.
- Doe het vlees in een pot en meng er de bloem onder.
- Bak de ajuin bruin in dezelfde pan als het vlees.
- Doe de ajuin bij het vlees.
- Giet het blikje Kriek in de pan.
- Schraap de bakresten los en breng het bier even aan de kook.
- Giet het bier bij het stoofvlees.
- Voeg laurierblaadje, bouillonblokje, tijm en de mosterd toe.
- Zet het vlees juist onder met water.
- Zet een deksel op de pot en laat 90 minuten zachtjes koken.
- Roer regelmatig om.
- Voeg indien nodig nog een beetje water toe.
- Neem een stukje vlees en proef of het zacht genoeg is. Zo niet, laat je het wat langer koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten