Hoe maak ik spaghetti bolognese?
Voor 3-4 personen
- 500 g gekruid gehakt
- 500 ml tomatenpassata
- 1 versnipperde ajuin
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1/2 bouillonblokje (rund)
- paar druppeltjes worcestersaus
- snuifje gedroogde oregano
- een 5-tal blaadjes verse basilicum
- peper v/d molen
- olijfolie
- 350 g spaghetti
- (vers) geraspte parmezaan
- Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg het gehakt toe en bak rul (in kleine stukjes).
- Giet een scheutje olijfolie in een pot en stoof de versnipperde ajuin 10 minuten zonder kleuren.
- Voeg het gehakt, tomatenpassata, worcestersaus, oregano en paprikapoeder bij de ajuin.
- Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen onder deksel.
- Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.
- Scheur de blaadjes basilicum en voeg bij de saus.
- Kruid met peper v/d molen.
- Neem een grote pot met lichtgezouten water en een scheut olijfolie.
- Breng aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook zoals als aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Serveer de saus en parmezaan apart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten