vrijdag 23 maart 2012

Hoe maak ik spaghetti bolognese?

 Voor 3-4 personen
  • 500 g gekruid gehakt 
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 versnipperde ajuin
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 bouillonblokje (rund) 
  • paar druppeltjes worcestersaus 
  • snuifje gedroogde oregano
  • een 5-tal blaadjes verse basilicum
  • peper v/d molen 
  • olijfolie
  • 350 g spaghetti
  • (vers) geraspte parmezaan
  1. Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg het gehakt toe en bak rul (in kleine stukjes).
  2. Giet een scheutje olijfolie in een pot en stoof de versnipperde ajuin 10 minuten zonder kleuren.
  3. Voeg het gehakt, tomatenpassata, worcestersaus, oregano en paprikapoeder bij de ajuin.
  4.  Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen onder deksel.
  5. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.
  6. Scheur de blaadjes basilicum en voeg bij de saus. 
  7. Kruid met peper v/d molen.
  8. Neem een grote pot met lichtgezouten water en een scheut olijfolie.
  9. Breng aan de kook.
  10. Voeg de pasta toe en kook zoals als aangegeven op de verpakking.
  11. Giet de pasta af in een vergiet.
  12. Serveer de saus en parmezaan apart.

Geen opmerkingen: