maandag 19 maart 2012

Pittige kip met groenten en tomatensaus


Voor 3-4 personen
  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 1/2 rode, gele en groene paprika in stukjes
  • 1 ajuin gepeld in halve ringen
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes 400g
  • 1 koffielepel suiker 
  • patatas bravas kruiden
  • 1/2 bouillonblokje (kip) 
  • kippenkruiden 
  • olijfolie
  1. Kruid de kip met de kippenkruiden.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip even aan.
  3. Voeg de paprika en ajuin toe en bak even mee.
  4. Giet er de gepelde tomaten bij.
  5. Verkruimel er het bouillonblokje over.
  6. Strooi er de suiker over.
  7. Kruid met een beetje patatas bravas kruiden (opgelet ze zijn aardig pikant!).
  8. Laat nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met bv: pasta.

Geen opmerkingen: