donderdag 20 december 2012

Biefstuk met broccoli en chilisaus



Voor 2 personen:
  • 2 biefstukken
  • 1 broccoli
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • sweet chilisaus
  • peper en zout
  • 1/2 koffielepel maïszetmeel
  • maïsolie
  1. Pel en versnipper de look zeer fijn.
  2. Snijd de biefstuk in reepjes.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Meng het maïszetmeel onder de biefstukreepjes. 
  5. Snijd de broccoli in gelijke roosjes.
  6. Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook.
  7. Voeg de broccoli toe en kook de broccoli in 3 minuten beetgaar.
  8. Giet de broccoli af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  9. Pel de ajuin.
  10. Snij in vier en haal de ajuin uiteen.
  11. Doe een scheutje maïsolie in wok of pan.
  12. Bak het vlees en de ajuin even aan.
  13. Voeg 7 eetlepels sweet chilisaus en 5 eetlepels water toe.
  14. Meng er de broccoli onder. Zorg dat de roosje niet te groot zijn.
  15. Roer en warm even door. 
Lekker met jasmijnrijst!

Geen opmerkingen: