Voor 2 personen:
- 2 biefstukken
- 1 broccoli
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- sweet chilisaus
- peper en zout
- 1/2 koffielepel maïszetmeel
- maïsolie
- Pel en versnipper de look zeer fijn.
- Snijd de biefstuk in reepjes.
- Kruid met peper en zout.
- Meng het maïszetmeel onder de biefstukreepjes.
- Snijd de broccoli in gelijke roosjes.
- Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook.
- Voeg de broccoli toe en kook de broccoli in 3 minuten beetgaar.
- Giet de broccoli af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Pel de ajuin.
- Snij in vier en haal de ajuin uiteen.
- Doe een scheutje maïsolie in wok of pan.
- Bak het vlees en de ajuin even aan.
- Voeg 7 eetlepels sweet chilisaus en 5 eetlepels water toe.
- Meng er de broccoli onder. Zorg dat de roosje niet te groot zijn.
- Roer en warm even door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten