Gegratineerde bloemkoolschotel
- 1 bloemkool
- 1 kg aardappelen (vastkokend)
- 40 g bloem
- 40 g goede boter
- 500 ml volle melk
- zout
- peper en nootmuskaat
- 150 g + 50 g gemalen emmentaler
- paneermeel
- Kuis de bloemkool en verdeel in roosjes.
- Kook de bloemkool in licht gezouten water.
- Giet de bloemkool af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Kook ze eveneens in licht gezouten water gaar en giet af.
- Laat de boter smelten maar niet kleuren.
- Meng er de bloem onder.
- Laat een 2-tal minuten drogen op een zacht vuur, eveneens zonder kleuren.
- Giet er nu al roerend met een klopper de koude melk onder.
- Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
- Breng al roerend aan de kook zodoende je een mooie gebonden saus krijgt.
- Laat een minuutje doorkoken. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
- Zet van het vuur en meng er de 150 g kaas onder.
- Meng de groenten met de kaassaus en verdeel over een ovenschotel.
- Strooi er de overige kaas over en verdeel er wat paneermeel op.
- Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en gratineer indien nodig onder de grill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten