woensdag 27 maart 2013

Kebab met kip


3 à 4 personen:

Je kan in de Lidl kippenboutfilet kopen. Dat vlees blijft sappiger bij het bakken t.o.v kippenborstfilet. Voor de smaak voeg ik Tabasco Chipotle toe. Te verkrijgen bij Colruyt. Meestal komt dit in de rekken met het bbq seizoen. Gezien het feit dat dat (hopelijk) niet meer veraf is, vermoedelijk nu al verkrijgbaar.
  • 1 kg kippenboutfilet
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • Tabasco Chipotle
  • 3/4 koffielepel zout
  • snuifje komijn
  • snuifje kurkuma 
  • scheutje olijfolie 
  1. Snij de kip in kleine stukjes.
  2. Meng al de ingrediënten onder de kip en laat minstens een uur marineren.
  3. Bak in een pan en serveer in een warm kebab broodje.
Lekker met looksaus, zigeunersaus of currysaus

Geen opmerkingen: