woensdag 22 mei 2013

Chinese tomatensoep

  • 1/2 kippenfilet
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 800 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 liter water
  • snuifje gember
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1/2 koffielepel sambal
  • 2 stengeltjes lente-ui (versnipperd)
  1. Kook de kippenfilet gaar in wat water met zout.
  2. Giet af en zet opzij.
  3. Doe de tomaten, water, bouillonblokjes, gember, sojasaus, suiker, azijn en sambal in een pot.
  4. Laat 25 minuten zachtjes koken onder deksel.
  5. Snij ondertussen de kip in kleinere stukjes.
  6. Mix de soep.
  7. Garneer met kip en lente-ui.

Geen opmerkingen: