Chinese tomatensoep
- 1/2 kippenfilet
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (versnipperd)
- 800 g gepelde tomaten uit blik
- 1 liter water
- snuifje gember
- 2 bouillonblokjes (kip)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 1/2 koffielepel sambal
- 2 stengeltjes lente-ui (versnipperd)
- Kook de kippenfilet gaar in wat water met zout.
- Giet af en zet opzij.
- Doe de tomaten, water, bouillonblokjes, gember, sojasaus, suiker, azijn en sambal in een pot.
- Laat 25 minuten zachtjes koken onder deksel.
- Snij ondertussen de kip in kleinere stukjes.
- Mix de soep.
- Garneer met kip en lente-ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten