Voor 3 à 4 personen (bijgerecht)
Voor 2 personen (hoofdgerecht)
- 1 en 1/2 soepkop jasmijnrijst
- 40 g rozijnen
- 2 x handvol diepvrieserwtjes
- 1 wortel
- 1 eitje
- 1 lente-ui
- 1 tomaat
- 2 à 3 eetlepels sojasaus
- arachideolie
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de rijst af in een vergiet en laat afkoelen.
- Laat de rozijnen 30 minuten weken in water.
- Verwijder de pitjes van de tomaat en snij in blokjes.
- Versnipper het lente-uitje.
- Schil de wortel en snij in blokjes.
- Klop het ei los en kruid met peper en zout.
- Bak het ei tot een omelet en snij in kleinere stukjes.
- Kook de erwtjes een 2-tal minuten in licht gezouten water.
- Giet ze af en verfris onmiddellijk onder koud water.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok en voeg rijst toe.
- Bak de rijst even op en meng er sojasaus onder.
- Meng er wortel, ei, lente-ui, rozijnen en tomaat onder.
- Warm nog even goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten