dinsdag 10 december 2013

Soep en lookbroodjes


Voor de student!

Voor de soep:
  • 1 zakje groenten (julienne) voor soep (diepvries)
  • 1 blik gepelde tomaten (in blokjes)
  • 2 à 3 bouillonblokjes
  • potje gehaktballetjes 
  • peper van de molen
  1. Doe het zakje groenten in een pot.
  2. Voeg een blik gepelde tomaten bij.
  3. Zet onder met water.
  4. Laat 15 à 20 minuten koken.
  5. Kruid met de peper.
  6. Doe de bouillon blokjes bij de soep en laat nog even doorkoken.
  7. Voeg de balletjes toe.
Tip: Je kan eventueel wat pasta koken om extra bij te voegen.

Voor de lookbroodjes:

Bak (voorverpakte) broodjes en laat ze afkoelen. Neem 100 g gezouten boter op kamertemperatuur en meng er 1 geperst teentje look onder. Kruid met peper. Besmeer de broodjes. Laat vervolgens de broodjes goudbruin kleuren onder de grill.
 

Geen opmerkingen: