3 à 4 personen:
- 500 g aardappelen
- 3 sneetjes gekookte ham
- 100 g gemalen Emmentaler
- 8 eieren
- gedroogde oregano
- olijfolie
- paprikapoeder
- peper en zout
- Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes (gebruik eventueel een mandoline).
- Snijd de ham in stukjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de aardappelen 10 minuten.
- Roer regelmatig om.
- Voeg de ham toe en laat nog 2 minuten meebakken.
- Doe de eieren in een kom.
- Kruid met peper en 1/2 koffielepel zout.
- Kluts met een klopper.
- Snijd de tomaten in schijfjes.
- Neem een taartvorm en verdeel de aardappelen met de ham over de bodem.
- Schik er de schijfjes tomaat over en kruid met oregano.
- Strooi er vervolgens de Emmentaler over en kruid met paprikapoeder.
- Zet de aardappeltortilla ca.30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten