vrijdag 24 januari 2014

Aardappeltortilla met tomaat, ham en Emmentaler



3 à 4 personen:
  • 500 g aardappelen
  • 3 sneetjes gekookte ham
  • 100 g gemalen Emmentaler
  • 8 eieren
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes (gebruik eventueel een mandoline).
  2. Snijd de ham in stukjes.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de aardappelen 10 minuten.
  4. Roer regelmatig om.
  5. Voeg de ham toe en laat nog 2 minuten meebakken.
  6. Doe de eieren in een kom.
  7. Kruid met peper en 1/2 koffielepel zout.
  8. Kluts met een klopper.
  9. Snijd de tomaten in schijfjes.
  10. Neem een taartvorm en verdeel de aardappelen met de ham over de bodem.
  11. Schik er de schijfjes tomaat over en kruid met oregano.
  12. Strooi er vervolgens de Emmentaler over en kruid met paprikapoeder.
  13. Zet de aardappeltortilla ca.30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geen opmerkingen: