maandag 6 februari 2012

kipkroketten recept

  • 500 ml kippenbouillon
  • 80 g bloem
  • 80 g boter
  • 250 g kip (van de bouillon)
  • 100 ml room
  • 5 kastanjechampignons
  • peper en zout
  • paneermeel
  • 3 eiwitten
  • bloem
  1. Maak een roux met boter en bloem.
  2. Snij de kip en champignons in kleine blokjes.
  3. Stoof de de champignons even aan in een klontje boter.
  4. Breng de bouillon met de room aan de kook.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Bind de bouillon met de roux, al roerend met een klopper.
  7. Laat even goed doorkoken maar blijf roeren.
  8. Meng er de champignons en kip onder.
  9. Strijk een schaal in met olie (bv: een glazen ovenschaal).
  10. Stort hier de massa in en verdeel.
  11. Laat een nacht rusten in de koelkast.
  12. Snij er de volgende dag blokjes van.
  13. Paneer de kroketten: eerst door de bloem, dan door losgeklopte eiwitten en dan door het paneermeel.
  14. Bak af in ca. 3 à 5 minuten in frituurvet van 180°C.

Geen opmerkingen: