Tomaten-paprikasaus
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 2 wortelen
- 1 ajuin
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- snuifje gedroogde oregano
- snuifje gedroogde basilicum
- 1 koffielepeltje zout
- peper naar smaak
- Schil de wortelen en snij in stukjes.
- Pel de ajuin en versnipper.
- Snij de paprika in twee en verwijder de zaadjes.
- Spoel even onder de kraan en snij in stukjes.
- Doe wortelen, ajuin en rode paprika in een pot met olijfolie.
- Laat 10 minuten zachtjes stoven zonder kleuren.
- Roer af en toe om.
- Giet er nu de gepelde tomaten bij.
- Voeg de oregano en basilicum toe.
- Zet een deksel op de pot en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Roer af en toe om.
- Kruid met zout en peper.
- Mix met een staafmixer tot een gladde saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten