zondag 6 januari 2013

Tomaten-paprikasaus


  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuifje gedroogde oregano
  • snuifje gedroogde basilicum
  • 1 koffielepeltje zout
  • peper naar smaak
  1. Schil de wortelen en snij in stukjes.
  2. Pel de ajuin en versnipper.
  3. Snij de paprika in twee en verwijder de zaadjes.
  4. Spoel even onder de kraan en snij in stukjes.
  5. Doe wortelen, ajuin en rode paprika in een pot met olijfolie.
  6. Laat 10 minuten zachtjes stoven zonder kleuren.
  7. Roer af en toe om.
  8. Giet er nu de gepelde tomaten bij.
  9. Voeg de oregano en basilicum toe.
  10. Zet een deksel op de pot en laat 30 minuten zachtjes koken.
  11. Voeg indien nodig een beetje water toe. 
  12. Roer af en toe om.
  13. Kruid met zout en peper.
  14. Mix met een staafmixer tot een gladde saus.

Geen opmerkingen: